Dejavnosti

Tek s Heleno


Kot nadaljevanje projekta Pospeši ritem s Coca Colo 2x tedensko izvajam vadbo tudi pri Treh ribnikih v Mariboru, ki smo jo poimenovali TEK S HELENO. Termini so ob torkih in četrtkih ob 19.00, zbirališče pri arkadah prvega ribnika, program pa poleg ogrevanja z gimnastiko in tekom ter tekaških vaj na začetku in raztezanja na koncu vsebuje intervalne teke v torek ter daljši tek s krepilnimi vajami za moč v četrtek. Tečemo okoli Treh ribnikov, po parku, pod Kalvarijo do Račjega dvora ter na Piramido, z napredkom, ko nam bodo te razdalje postale prekratke, pa tudi drugje.

V zimskem času je zbirališče na vzhodni strani Ledne dvorane - nasproti dvorane Tabor - ob ponedeljkih in sredah ob 18.30. Tečemo po osvetljenih pločnikih na Poljanah in okoli Borove vasi.

Cena je enaka kot za tekaško vadbo, 15 €/mesec.

Pri obeh vadbah se seveda dogovarjamo tudi za skupno udeležbo na različnih tekaških tekmovanjih.


Tekaška vadba v Mariboru


Helena je svoje bogato znanje in izkušnje pripravljena deliti z vsemi, ki želijo s tekom aktivneje preživljati prosti čas.

Vadba je namenjena tako tekačem začetnikom, rekreativnim tekačem, kot tudi tekačem z daljšo kilometrino. Slabo vreme za nas ni ovira, se pa v ekstremnih vremenskih pogojih prilagodimo.

 

Vadba obsega:

V zimskem času (od oktobra do marca) je zbirališče na vzhodni strani Ledne dvorane - nasproti dvorane Tabor. Tečemo po osvetljenih pločnikih na Poljanah in okoli Borove vasi.

 


Individualna vadba


Marsikdo v terminih skupinske vadbe nima časa za udeležbo na eni strani, ali pa mu tek v skupini ne ustreza oz. se temu težko prilagodi na drugi strani. Takemu posamezniku se Helena lahko prilagodi in mu svoje znanje in izkušnje posreduje osebno v izbranem terminu. Helena je ves čas individualne vadba skupaj s vadečim in posreduje vse potrebne informacije.

Cenik


Vadba v paru


Zgoraj opisana vadba se lahko izvaja tudi z največ dvema posameznikoma, ki lahko v izbranem terminu črpata iz zakladnice Heleninega znanja.

Cenik


Intervalni trening


Ena od sredstev treninga za izboljšanje tekaške pripravljenosti ali celo izgradnje forme je tudi intervalni trening, ki se lahko izvaja na atletskem stadionu, po želji pa tudi drugje, kjer so razdalje točno izmerjene (cesta, gozd, hipodrom ipd.). Tak trening se bo odvijal v vnaprej najavljenih terminih in se ga lahko udeležijo tisti, ki v obdobju priprave na tekaške vrhunce (cestne teke in maratone) pilijo svojo forma za čim boljše dosežke.

Cenik


Tedenski paket


Zajema 5 enot treninga v enem samem tednu. V tem času se predstavi praktično ves spekter sredstev treninga (ogrevanje, tehnika teka, gimnastika, tempo tek, fartlek, intervalni tek, dolgi tek, osnovna telesna priprava, stretching), ki ga vadeči nato lahko izvaja v daljšem obdobju priprav na tekmovanja. Primeren je za dobro pripravljene tekače z dobro tekaško osnovo, vendar pomanjkljivim znanjem o načinu treniranja in izgrajevanju forme.

Cenik


Osebna analiza


Je potrebna za tiste, ki se odločijo za sledenje tekaškemu programu. Na ta način se zberejo vse potrebne informacije o trenutnem stanju posameznika, športni biografiji, preveri se zdravstveni in socialni status kandidata, način dosedanjega treniranja. Prav tako se preverijo želje in motivi posameznika in definirajo tako tekaški kot tudi drugi cilji (preteči določeno razdaljo, doseči željen čas, premagati prijatelja, znanca, sorodnika - oz. shujšati, izboljšati počutje, ipd.).

Cenik


Individualni program treninga:


Cenik


Skupna udeležba na tekmah


V skladu z željami posameznika se lahko skupaj z njim udeležim različnih tekaških prireditev (tudi maratonov) ter poskrbim za tek v predvidenem tempu in dosego želenega (realno postavljenega!!!) časa. Po potrebi lahko poskrbim tudi za prijavo na izbrana tekmovanja in organiziram potovanje (prevoz, namestitev , urejevanje podrobnosti, itd.).

Cenik


Tematska predavanja


Na osnovi želja in potreb lahko za večjo interesno skupino, klube, podjetja, organiziram različna predavanja na temo teka, zdravega načina življenja, drugih prostočasnih aktivnosti, prehrane s praktičnimi prikazi vseh segmentov omenjenih dejavnosti.

Cenik


Svetovanje o prehrani


Na osnovi dolgoletnih izkušenj lahko o primerni prehrani za športnika, rekreativca ali pa tudi samo za povprečno aktivnega posameznika povem marsikaj. Pripravim lahko tudi primer dnevnega ali tedenskega jedilnika z vsemi potrebnimi informacijami o tem, kaj se sme, česa ne in kaj samo pogojno jesti in seveda koliko.

Cenik


Organiziranje tekaških taborov


Prevzem celotne organizacije izvedbe tekaških taborov na izbranih lokacijah (zbiranje prijav, obveščanje, namestitev, tekaški program, predavanja, organizacija družabnih dogodkov, obisk gostov ipd.). Tekaške tabore lahko organiziram v okviru Tekaške vadbe v Mariboru, po potrebi in izraženi želji pa tudi za druge zainteresirane skupine v želenem terminu.
Masaže


Za izvajanje različnih vrst masaž imam opravljeno ustrezno usposabljanje (poklic maser), še posebej pa jih lahko obogatim na osnovi dolgoletnega staža vrhunske športnice in sodelovanja z najbolj poznanimi slovenskimi maserji in fizioterapevti. Masaže izvajam po predhodnem naročilu v svojem masažnem prostoru v Jam centru, Miklavčeva 7 na Studencih.

Cenik


Protim.e d.o.o.


S svojim znanjem glede organizacije športnih tekmovanj ter statusom atletske sodnice II. ranga sodelujem tudi s podjetjem Protim.e d.o.o., ki se ukvarja z meritvami v športu, organizacijo prireditev ter športnim marketingom.